Informatie over de diensten

Bent u op zoek naar een geschikte school voor uw kind, dan bent u op de juiste website. Op deze website kan u terecht voor alle informatie betreffende kinderdagverblijven, basisscholen en voortgezet onderwijs. Ook voor speciaal onderwijs kunt u van goede informatie en advies worden voorzien.

Het vinden van een goede school voor uw kind is niet altijd makkelijk. Het komt vaak voor dat kinderen niet geplaatst kunnen worden omdat er te veel aanmeldingen zijn. Hier wordt ervoor gezorgd dat alle kinderen rechtvaardige kansen krijgen om geplaatst te worden op de school die hun ouders wensen. De beschikbare plaatsen worden eerlijk verdeeld onder het aantal aangemelde kinderen.

Ouders worden in alle aspecten ondersteund in het vinden van een school voor hun kind die naar hun mening het beste onderwijs biedt. Op de website is er een uitgebreide collectie aan data betreffende scholen die overheidssteun krijgen, particuliere scholen, scholen voor kinderen met speciale behoeften en de mogelijkheden na het basisonderwijs.

Scholen die niet voorkomen op de lijst, zijn niet per se ongeschikt, maar moeten misschien nog worden opgenomen in het scholenbestand. Er wordt continu gewerkt aan de uitbreiding hiervan. Deze organisatie is onpartijdig en goed geïnformeerd en verdient daardoor veel vertrouwen van ouders en educatieve organisaties.

Verder is er ook individueel advies en ondersteuning bij het nemen van belangrijke beslissingen betreffende de schoolkeuze. Voor ouders is het belangrijk dat zij alvast op de verschillende scholen langs gaan om meer te weten te komen over het aangeboden onderwijssysteem en de regels en afspraken waaraan zich gehouden moet worden. Dit maakt het aanmeldproces stukken makkelijker.