Uw kind plaatsen op een kinderdagverblijf

placing-a-child-in-a-day-careEen kind plaatsen op een dagopvang is voor vele ouders een zware klus. Het is daarom belangrijk dat ouders ruim van te voren op zoek gaan naar een goede dagopvang voor hun kind. Ze moeten goed nagaan wat zij graag wensen voor hun kind en op basis daarvan veel vragen stellen en goed observeren. Ook moet er nagedacht worden over de locatie, de reputatie en het management van de dagopvang. Er zijn een aantal zaken waar op gelet moet worden.

Een bekende dagopvang hoeft niet perse goed te zijn. Een goed kinderdagverblijf is uitnodigend, vriendelijk en staat bekend om zijn verzorgende omgeving. Baby’s hebben intieme, liefdevolle en interactieve relaties met volwassenen nodig om zich te kunnen ontwikkelen. Het is daarom belangrijk dat de eerste verzorgers van baby’s warm en ontvankelijk zijn. Goede verzorgers zitten op de vloer tussen de kinderen of op een stoel met een kind op de schoot. Zuigelingen en oudere baby’s moet geregeld individuele aandacht krijgen.

Verder is het goed te observeren als er basisregels zijn. Een dagopvang waar u uw kind kunt afzetten en ophalen hoe laat u dat wenst is dan wel flexibel maar niet strikt. Er moeten duidelijke afspraken gemaakt zijn die worden verstrekt aan de ouders. Zoek uit bij welke ziektes het kind thuis moet blijven en voor hoe lang. Zo weet u ook tegen welke ziekten uw kind beschermd is op de dagopvang.

De kinderdagverblijven die voorkomen in het bestand voldoen aan deze eisen. Verder hebben zij een goed doordacht curriculum dat veel ruimte biedt voor lichamelijke activiteiten, stilte, vrije tijd en maaltijden. Een goed schema stimuleert de ontwikkeling van het kind en maakt hun dagelijks leven leuker. Ouders worden daarom ondersteund in het zoeken naar de geschikte plek voor hun kind. Maak een afspraak en kom gerust langs voor het vinden van de beste dagopvang voor uw kind.