Voordelen van de schoolwijzer

benefits-of-the-school-pointerVeel mensen zien het nut niet in van de schoolwijzer en gaan liever zelf op zoek naar een school voor het plaatsen van hun kinderen. Dit komt omdat ze niet op de hoogte zijn van de voordelen die de schoolwijzer hen te bieden heeft.

Informatie

Op de webpagina kunt u scholen zoeken op naam, locatie of postcode. De schoolwijzer maakt het makkelijk om een school in de buurt van waar u woont of werkt te vinden. De scholen die zijn opgenomen in het bestand hebben bijna allemaal dezelfde aanmeld- en inschrijvingsprocedures. U weet dus van te voren wat u verder moet doen. Daarnaast is er ook informatie beschikbaar van alle opgenomen scholen. Er gaat dus geen tijd verloren aan het zoeken van data. Alles is op een logische manier gerangschikt op een plek. Zo vindt u informatie over de reputatie en gehanteerde onderwijssystemen van de verscheidene scholen. Dit maakt het mogelijk scholen met elkaar te vergelijken en uiteindelijk de beste te kiezen

Diensten

Voor ouders die geen voorkeursscholen hebben bepaald is er ook een oplossing. De schoolwijzer bekijkt dan mogelijkheden om uw kind te plaatsen op een school die het dichts bij uw woning is. Naast de basisschool, worden ouders ook geassisteerd bij het plaatsen van hun kind op een voor- of naschoolse opvang, speciaal onderwijs en voortgezet onderwijs.

Indien uw kind moet doorstromen van het ene naar het ander niveau dan bent u ook bij de schoolwijzer terecht voor gedegen advies. Er wordt nagegaan wat de interesse is van het kind en dan advies uitgebracht over de te kiezen opleiding. Het kan voorkomen dat uw kind eerst behoefte heeft aan het volgen van een brugklas, die ondersteuning biedt in het kiezen van een opleiding. Ook bij het vinden van een gekwalificeerde school met een geschikte brugklas is de schoolwijzer u van dienst.

Wilt u geen tijd kwijtraken aan het zoeken van een geschikte school, dan bent u goed terecht bij de schoolwijzer.