Werk- en studieprogramma’s in Nieuw-Zeeland

Denk je eraan om te gaan studeren in het buitenland? Wil je graag een nieuw land en cultuur ontdekken terwijl je een opleiding volgt? Dan is een studie in Nieuw-Zeeland zeker de moeite waard. De kwaliteit van de universiteiten is erg goed en er wordt een ruim aanbod aan Bachelor en Master opleidingen aangeboden. Overal in het land, zowel op het Noordereiland als het Zuidereiland, vind je scholen met een uitstekende reputatie. En in je vrije tijd kun je de prachtige natuur van dit land ontdekken. Een studie in het buitenland zal later ook goed staan op je cv, reden genoeg dus om een studie in Nieuw-Zeeland te overwegen.

shutterstock_342434465Studeren en werken combineren

Maar studeren aan de andere kant van de wereld (letterlijk!) brengt ook uitdagingen met zich mee. Om een opleiding te mogen volgen in Nieuw-Zeeland moet je best wel wat geld neertellen, dat kan gaan tot enkele duizenden euro’s. Daarom zijn er programma’s ontwikkeld waarmee je voor langere tijd kunt studeren in combinatie met werken, om je studies te betalen. Met deze programma’s kun je tot 4 jaar lang studeren in het land en ondertussen part-time werken (tot 20 uur per week). Nog goed nieuws: behaal je een Master’s of Bachelor’s Diploma in Nieuw-Zeeland, dan is dat ook geldig in Nederland!

Welk visum heb je nodig?

Om voor lange tijd in Nieuw-Zeeland te mogen verblijven, heb je en visum nodig. Als je gaat studeren, zijn er speciale study visums beschikbaar. Er zijn verschillende mogelijkheden, zo is er een ‘Fee Paying Student Visa’ of een ‘Exchange Student Visa’, kijk op www.immigration.govt.nz/new-zealand-visas/options/study om te zien welke mogelijkheden er zijn en aan welke criteria je moet voldoen. Als je een opleiding gevonden hebt die bij je past en een geschikte school, kun je alvast beginnen te dromen over je tijd in dit prachtige land. Dankzij de mogelijkheid om je studies te combineren met werken, leer je zelfstandig zijn en andere vaardigheden die je in je latere leven kunt gebruiken.